1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizlili Alp Süpermarket güneş elektriği tüketecek

Denizlili Alp Süpermarket güneş elektriği tüketecek

Denizli’de faaliyet gösteren perakende şirketi Alp Süpermarket, lojistik merkezinin çatısında güneşten elektrik üretip tüketecek.

Denizlili Alp Süpermarket güneş elektriği tüketecek

Enerji Günlüğü - Denizli’de faaliyet gösteren perakende şirketi Alp Süpermarket, kendi ihtiyacını karşılamak amacıyla güneşten elektrik üretecek. Şirketten alınan bilgiye göre, Alp Süpermarket, Fokus Enerji ile merkez depo/lojistik merkezi çatısına anahtar teslim güneş enerji santrali kurulum anlaşması imzaladı. Alp Süpermarket’in merkez depo çatısına 171,1 kWp gücünde güneş enerji santrali (GES) kurulacak. Anahtar teslim projeden 220.750,00 kWh elektrik üretilmesi hedefleniyor.

HER ŞEY MÜŞTERİYE DÜŞÜK FİYAT İÇİN

Alp Süpermarket Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Gedik, “Yatırımımızla daha yaşanabilir bir dünyaya destek sağlarken, işletme giderlerimiz arasında en yüksek paya sahip olan elektrik giderlerimizden de tasarruf etmeyi, müşterilerimize daha ekonomik fiyatlar sunabilmeyi amaçlıyoruz” dedi.

ŞİRKETLERİN GÜNEŞE İLGİ ARTIYOR

Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık, şirketlerin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarının arttığını belirterek, özellikle fabrika, hastane, otel, alışveriş merkezi gibi şirketlerin, tesis çatılarına güneş enerjisine dayalı santral kurulumlarına öncelik verdiklerini vurguladı. Fındık, 2022’de güneşten elektrik üretiminin yüzde 55 arttığına işaret etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler