1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Apple, Çin'de rüzgar gibi esecek!

Apple, Çin'de rüzgar gibi esecek!

Enerji Günlüğü – Teknoloji devi Apple, Çin'in en büyük rüzgar türbini üreticisi Goldwind'den yüzde 30 hisse satın alacak. iPone üreticisi teknoloji...

Apple, Çin'de rüzgar gibi esecek!

Enerji Günlüğü – Teknoloji devi Apple, Çin'in en büyük rüzgar türbini üreticisi Goldwind'den yüzde 30 hisse satın alacak. 

iPone üreticisi teknoloji şirketi Apple, Çin'de güneşten sonra rüzgar enerjisine de yatırım yapıyor. Merkezi Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan rüzgar türbini üreticisi şirket Goldwind yaptığı açıklamada, Apple'ın bu hafta Çin'in Henan, Shandong, Shanxi ve Yunnan eyaletlerinde enerji projesi işletecek dört bağlı ortaklığı şirketten yüzde 30 hisse satın alacağını duyurdu.

Hisselerin değeri ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, bu yeni rüzgar projesi ile Çin'in elektrik şebekesine 285 MW temiz enerji kurulu gücü ekleneceği ifade edildi. 

Apple Çevre İnisiyatifi başkan yardımcısı Lisa Jackson, şirketin bu anlaşmayla ilk kez rüzgar enerjisi alanına adım attığını ve bugüne kadarki en geniş çaplı temiz enerji projesine giriştiğini kaydetti. 

Apple CEO'su Tim Cook, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, Çin'deki üretim faaliyetlerinin tamamını yenilenebilir enerjiyle yürütme hedefini ortaya koymuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler