1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Apple sıfır emisyon çalışmalarını genişletiyor

Apple sıfır emisyon çalışmalarını genişletiyor

ABDli teknoloji devi Apple karbon emisyonunu sıfıra indirme çalışmalarına ürünlerine katkıda bulunan binlerce tedarikçiyi de dahil ederek genişletiyor.

Apple sıfır emisyon çalışmalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - ABDli teknoloji devi Apple karbon emisyonunu sıfıra indirme çalışmalarına ürünlerine katkıda bulunan binlerce tedarikçiyi de dahil ederek genişletiyor.

Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi Apple Inc., önümüzdeki on yıl içinde ürünleri ve genişleyen tedarik zinciri de dahil olmak üzere tüm faaliyetlerinde karbon emisyonunu sıfırlamayı planladığını açıkladı.

Açıklamasında ofisler ve veri merkezleri gibi küresel kurumsal operasyonlarının zaten karbon nötr olduğunu belirten Apple, ancak çabalarını ürünlerine katkıda bulunan binlerce tedarikçiyi de kapsayacak şekilde genişleteceğini kaydetti. Apple, toplam karbon emisyonunun% 74'ünün ürün üretimi kaynaklı olduğunu ve kalanının dolaylı olarak bir şirketin değer zincirinden gelen “kapsam üç” emisyonları olarak adlandırdığı tedarik zincirinden kaynaklandığını belirtti. 

Apple bu projeyle ABD-Çin Yeşil Fonu’na 100 milyon dolar sermaye sağlayarak verimli enerji çalışmalarına destek vermeyi hedefliyor. Apple fon ile 2022 yılına kadar Çin’de yenilenebilir enerji kaynaklarına 300 milyon dolar değerinde yatırım yapacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler