1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Apple’dan tedarikçilerine emisyon çağrısı

Apple’dan tedarikçilerine emisyon çağrısı

Amerikan teknoloji devi Apple, Avrupa’da 3.000 GWh’lik yeni rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları yapacak. 

Apple’dan tedarikçilerine emisyon çağrısı

Enerji Günlüğü - Amerikan teknoloji şirketi Apple, tedarik zincirini 2030 yılına kadar karbon nötr hale getirmek için tedarikçilerine 2030 yılına kadar çalışmalarını karbondan arındırmaları çağrısı yaptı.

Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi Apple, Avrupa’da 3.000 GWh’lik yeni rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları yapacağını açıkladı. 2030 yılına kadar küresel tedarik zincirini karbon nötr hale getirme hedefi belirleyen Şirket, bu iddialı hedefi kapsamında tedarikçilerini sera gazı emisyonlarını ele almak için yeni adımlar atmaya ve karbondan arındırma konusunda kapsamlı bir yaklaşım benimsemeye çağırdı.

Şirket yaptığı açıklamada, yüzde 100 yenilenebilir elektrikle çalışmak da dahil olmak üzere Apple ile ilgili operasyonlarını karbondan arındırmak için önde gelen üretim ortaklarının çalışmalarını değerlendireceğini ve yıllık ilerlemeyi takip edeceğini de belirtti.

200’ÜN ÜZERİNDE TEDARİKÇİDEN TAAHHÜT

Apple, 200’ün üzerinde tedarikçisinin güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma sözü verdiğini kaydetti. 

Şirket, doğrudan üretim harcamalarının %70'ini gerçekleştirdiği Corning, Nitto Denko Corp, STMicroelectronics, SK Hynix, TSMC ve Yuto şirketlerinin temiz enerjiyi kullanmayı taahhüt ettiğini belirtti.

Tüm küresel tedarik zincirinde ve her ürünün yaşam döngüsünde karbon nötr olma iddialı hedefine odaklanan Apple, 2020'den beri küresel kurumsal operasyonlarını karbon nötr olarak sürdürüyor. 

İlgili Haberler