1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Apple Tesla bataryalarıyla güneş elektriğini depolayacak

Apple Tesla bataryalarıyla güneş elektriğini depolayacak

ABDli teknoloji şirketi Apple, Kaliforniya’daki güneş santralinin yanına Tesla bataryalarını kullanacağı 240 MWh depolama kapasiteli depolama tesisi kuracak.

Apple Tesla bataryalarıyla güneş elektriğini depolayacak

Enerji Günlüğü - ABDli teknoloji şirketi Apple, Kaliforniya’daki güneş santralinin yanına Tesla bataryalarını kullanacağı 240 MWh depolama kapasiteli depolama tesisi kuracak.

2030 yılına kadar karbon ayak izini sıfırlamayı hedefleyen ABDli teknoloji devi Apple, ABD'nin Kaliforniya Eyaleti’nde batarya tabanlı yenilenebilir enerji depolama tesisi kuracağını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, 240 megawatt-saate kadar enerji depolama kapasitesine sahip olacak tesis, 7 bin konutun bir günlük enerji ihtiyacını karşılayabilecek. ABD basınına göre tesisin kurul gücü 60 MW olacak. 

Tesis, Kaliforniya'nın Monterey County bölgesinde yer alan ve hali hazırda Apple'ın eyaletteki tüm tesislerinin enerji ihtiyacını karşılayan 130 MW'lık California Flats Güneş Enerjisi Santrali’nin yanına kurulacak. Depolama tesisi güneş santralinin ürettiği fazla elektriği depolayarak talebin pik yaptığı dönemlerde şirketin çalışmalarında kullanılacak.

TESLA BATARYALARI KULLANILACAK

ABDli elektrikli araç ve teknoloji şirketi Tesla’nın, proje için 85 lityum iyon megapack batarya tedarik edeceği kaydediliyor. Bununla birlikte bu iddia Tesla ve Apple tarafından doğrulanmış değil.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler