1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Apple Avustralya’dan rüzgar elektriği alacak

Apple Avustralya’dan rüzgar elektriği alacak

ABDli teknoloji şirketi Apple, Avusturalyalı Winlab’ın kuracağı 600 MW’lık Upper Burdekin RES’ten elektrik satın alacak. 

Apple Avustralya’dan rüzgar elektriği alacak

Enerji Günlüğü - Amerikalı teknoloji devi Apple, iklim hedefleri kapsamında çalışmalarında temiz enerji kullanmak için Avustralyalı Winlab’ın kuracağı rüzgar santralinden elektrik satın alacak.

Küresel operasyonlarında zaten karbon nötr durumda olan ABDli teknoloji devi Apple, 2030 yılına kadar tüm iş ve üretim tedarik zinciri ve ürünlerinde aynı şeyi gerçekleştirmeyi hedefliyor. iPhone üreticisi Apple Inc, yenilenebilir enerji şirketi Windlab Pty Ltd tarafından Avustralya'nın Queensland kentinde inşa edilmesi planlanan 600 MW kapasiteli bir rüzgar santralinden elektrik satın alacağını açıkladı. Açıklamaya göre, Upper Burdekin RES’ten satın alınan elektrik miktarı yılda 80 bin hanenin elektrik tüketimine eşit olacak. 

Squadron Energy ve Federation Asset Management'ın sahibi olduğu Windlab, Upper Burdekin RES’te üretime 2026 yılında başlamayı planlıyor. 100 rüzgar türbininden oluşan santralin yılda 300 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretmesi bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler