1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Apple kendi batarya teknolojisiyle elektrikli otonom araç geliştirecek

Apple kendi batarya teknolojisiyle elektrikli otonom araç geliştirecek

ABDli teknoloji şirketi Apple, 2024 yılına kadar kendi özgün bataryasını kullanacağı hem elektrikli hem de otonom bir binek aracı üretmeyi hedefliyor.

Apple kendi batarya teknolojisiyle elektrikli otonom araç geliştirecek

Enerji Günlüğü - ABDli teknoloji şirketi Apple, 2024 yılına kadar kendi özgün bataryasını kullanacağı hem elektrikli hem de otonom bir binek aracı üretmeyi hedefliyor.

ABDli teknoloji devi Apple, Titan Project olarak adlandırdığı otomobil projesi kapsamında kendi batarya teknolojisini kullanan otonom bir binek araç üretmeyi hedefliyor. Reuters'ın özel haberine göre aracın 2024 yılında yollarda olması planlanıyor.

Apple, 2014'te Project Titan ismiyle kendi aracını tasarlamaya başlamıştı ancak bir yerden sonra vazgeçmişti.

ÖZGÜN BATARYA TASARIMI DAHA UZUN MENZİL SAĞLAYACAK

Apple'ın henüz resmî olarak duyurmadığı sürücüsüz elektrikli otomobil stratejisinin merkezinde, pil maliyetini “radikal bir şekilde” düşürebilecek ve aracın menzilini artırabilecek yeni bir pil tasarımı olduğu kaydediliyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Apple’ın tasarımı pil içerisinde daha fazla aktif materyal kullanmasına olanak sağladığından pilin de araca daha uzun bir menzil sağlaması bekleniyor. Apple’ın ısı sorunu olan lityum-iyon piller yerine lityum-demir fosfat (LFP) piller tercih edeceği söyleniyor.

Kaynaklar ayrıca, Apple’ın aracı montajını başka bir şirkete yaptırmayı değerlendirdiğini, ancak montaj için kiminle çalışacağı netlik kazanmadığını belirtiyorlar.

TESLA PATRONUNDAN AÇIKLAMA

Apple’ın kendi aracını üreteceği yönlü haberler üzerine ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın patronu Elon Musk bir açıklama yaptı. Musk, Model 3’ün en kötü zamanlarında Tim Cook’tan randevu talep ettiğini ancak Cook’un randevu vermediğini de belirterek, “Monocell elektrokimyasal olarak imkansız, maksimum volt 100 kat daha düşük, belki de hücreleri birbirine bağlıyorlardır. Tesla zaten Demir Fosfat pilleri Şangay’daki üretiminde kullanıyor” açıklamasında bulundu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler