1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Apple güneşle enerji faturasını düşürecek

Apple güneşle enerji faturasını düşürecek

Enerji Günlüğü - Apple, Amerikan First Solar şirketinin California’da kuracağı Güneş Enerjisi Santrali'nden 850 milyon dolarlık elektrik satın alacak.Amerikan...

Apple güneşle enerji faturasını düşürecek

Enerji Günlüğü - Apple, Amerikan First Solar şirketinin California’da kuracağı Güneş Enerjisi Santrali'nden 850 milyon dolarlık elektrik satın alacak.

Amerikan güneş enerjisi şirketi First Solar tarafından yapılan açıklamada, California’nın Monterey şehrine bağlı Cholame Vadisi’nde kuracağı Güneş Santrali'nde üreteceği elektrik için Apple ile 25 yıllık bir tedarik anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Açıklamaya göre, “The California Flats” adlı projenin yapımına 2015 yılı ortalarında başlanacak ve önümüzdeki yılın sonlarına kadar tamamlanacak. Apple santralden 130 MW kapasitesinde elektrik alacak. Kalan elektrik ise Pasific Gas and Electric Co'ya verilecek.

First Solar sözcüsü Apple'ın projeden hisse satın almayacağını, anlaşma süresince ödeme yapacağını belirterek, şirketin bu seçimi daha ekonomik olduğu için seçtiğini belirtti.

DOĞRU OLANI YAPIYORUZ

Apple CEO’su Tim Cook da Goldman Sachs Teknoloji Konferansı'nda bir açıklama yaparak, burada üretilen elektrik ile California’da bulunan bütün Apple komplekslerinin (ki buna Cupertino’da bulunan 2 kampüs, Newark’ta bulunan data merkezi ve 52 Apple Store dahil) yıllık elektrik ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

“Bunu yapıyoruz çünkü doğru olan bu” diyen, Cook, ayrıcabüyük ekran iPhonların rekor satışı ardından şirketin hisse senedi değerinin ilk defa 710.74 milyar dolarda kapandığını da belirtti.

Apple veri merkezlerinde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Ancak Greenpeace'e göre, şirketin karbon ayak izini azaltmak için daha fazla çaba harcaması gerekiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler