1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Apple ve GE nesnelerin internetinde anlaştı

Apple ve GE nesnelerin internetinde anlaştı

Enerji Günlüğü - Apple ile General Electric, Predix endüstriyel uygulamalarını iPhone ve iPad’e taşımak üzere işbirliğine gidiyor. ABD’li iki...

Apple ve GE nesnelerin internetinde anlaştı

Enerji Günlüğü - Apple ile General Electric, Predix endüstriyel uygulamalarını iPhone ve iPad’e taşımak üzere işbirliğine gidiyor. 

ABD’li iki dev oyuncu, nesnelerin interneti konusundaki çalışmaları yaygınlaştıracak bir işbirliğine imza atıyor. Teknoloji devi Apple® ve GE, GE’nin Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IoT) platformu Predix’in öngörülebilir veri ve analizlerini iPhone® ve iPad® için tasarlanmış güçlü endüstriyel uygulamalar üzerinden sunmak üzere işbirliği başlattı. 

İki şirket, yazılım geliştiricilerin iOS üzerinde kendi endüstriyel IoT uygulamalarını oluşturabilmeleri için araçlar sağlayan yeni Predix yazılım geliştirme kitini (SDK) tanıttı. GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John Flannery Apple ve GE arasındaki iş birliğinin, yazılım geliştiricilere kendi endüstriyel IoT uygulamalarını yapmaları için araçlar sunacağını vurguladı. Flannery “Müşterilerimizin, çalışanlarını mobiliteyle donatma ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Birlikte çalışan GE ve Apple, sanayi şirketlerine iPhone'ları veya iPad'lerini kullanarak Predix'in öngörü verilerinden ve analizlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olan güçlü uygulamalara erişim imkanı sağlıyor” diye konuştu. 

COOK: ÇALIŞMA BİÇİMİ DEĞİŞİYOR

Apple CEO’su Tim Cook ise konuya ilişkin açıklamasında “GE, endüstri dünyasında havacılık, üretim, sağlık ve enerji gibi alanlarda zengin bir inovasyon geçmişine sahip ideal bir iş ortağı. GE’nin Predix platformunu iPhone ve iPad’in gücü ve sadeliğiyle bir araya getiren Apple ve GE, endüstri dünyasının çalışma biçimini kökten değiştiriyor” dedi.  

PREDIX iOS YAZILIM KİTİ KULLANIMDA 

iOS’a yönelik yeni Predix yazılım geliştirme kiti, 26 Ekim Perşembe gününden itibariyle indirilebiliyor. Yazılım geliştirme kiti, geliştiricilere Predix’in endüstriyel analizlerinin tüm avantajlarını kullanan ve dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS’un gücünden ve kullanım kolaylığından faydalanan güçlü, yerel uygulamalar geliştirme becerisi kazandırıyor. 

RES’LERİN UZAKTAN TAKİBİ IPHONE’DA

Predix için geliştirilecek uygulamaların, endüstriyel operatörlerin iPhone’ları veya iPad’leri üzerinden ekipmanlarının ve operasyonlarının performansı hakkında daha fazla içgörüye ve görünürlüğe ulaşmasını sağlayacağı belirtiliyor. Örneğin bir Predix uygulaması, çalışanlara iPhone’ları üzerinden rüzgar türbini ile ilgili olası bir sorun hakkında bildirim gönderebilecek ve anlık olarak ilgili verileri toplayarak çalışanların denetim veya onarım çalışmaları esnasında uzakta bulunan ekiplerle işbirliği yapabilmesini sağlayabilecek. 

IPHONE VE IPAD’İN YAYILMASINA KATKI 

Apple ile işbirliği yapan GE, hem şirket içi kullanıma hem de müşterilere yönelik uygulamalar geliştirerek, çalışanlara işlerin iyileştiren ve operasyonların daha verimli hale getirilmesini sağlayan araçlar sunuyor. GE, mobil cihazlar için iPhone ve iPad kullanımını standart hale getirecek ve 330.000’i aşkın küresel çalışanı için opsiyonel Mac® kullanımını teşvik edecek. Apple ise, GE’nin Predix platformunu müşterilerine ve yazılım geliştiricilerine tercih edilen endüstriyel IoT analizleri platformu olarak tanıtacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler