1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco halka arzda bir adım daha attı

Aramco halka arzda bir adım daha attı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, halka arz sürecinde danışmanlık yapacak bankaları resmi olarak belirledi. Petrol fiyatlarında...

Aramco halka arzda bir adım daha attı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, halka arz sürecinde danışmanlık yapacak bankaları resmi olarak belirledi. 

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle zor günler yaşayan dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan en değerli şirketinden yüzde beş oranında hisseyi halka arz etmek için bir adım daha attı. Suudi yönetimi, trilyon dolarlık devlet petrol şirketi Aramco'nun, halka arz sürecinde danışmanlık yapacak bankaları resmi olarak belirlediği kaydedildi. 

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Aramco'nun yapacağı ve dünyanın en büyük hisse satışı olması beklenen halka arza JP Morgan Chase, Morgan Stanley ve HSBC danışmanlık hizmeti verecekler. Bu 3 bankanın, daha önce bağımsız danışman olarak belirlenmiş olan Moelis & Co ve Evercore'ye katılacakları kaydediliyor. NBC Capital ve Samba Capital de Aramco'nun yerel danışmanları olarak seçildiler.

Fon yöneticileri ve kurumsal yatırımlcılar Aramco'nun gelecek yıl halka arz edildiğinde piyasa değerinin 1-1,5 trilyon dolar aralığında olacağını tahmin ediyorlar. Halka arzın 2018'in ikinci yarısında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

ARAMCO ÖNÜMÜZDEKİ YIL HALKA ARZ EDİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler