1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco, TotalEnergies ile petrokimya tesisi inşasına başlıyor

Aramco, TotalEnergies ile petrokimya tesisi inşasına başlıyor

Aramco ve TotalEnergies Suudi Arabistan'da yeni bir petrokimya kompleksinin inşasına başlamak üzere 11 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladılar.

Aramco, TotalEnergies ile petrokimya tesisi inşasına başlıyor

Enerji Günlüğü - TotalEnergies ile Aramco, Suudi Arabistan'da yılda 1.65 milyon ton üretim kapasiteli yeni bir petrokimya kompleksi inşa çalışmaları başlıyor.

Fransız petrol şirketi TotalEnergies ile Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Aramco yaptıkları ortak açıklamayla, Aralık 2022'de alınan nihai yatırım kararının ardından, Suudi Arabistan'da kuracakları petrokimya kompleksinin inşasına başlamak üzere 11 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Ana proses birimleri ve ilgili tesisler için EPC sözleşmelerinin imzalanmasıyla ortak petrokimya genişlemesine ilişkin inşaat çalışmaları başlayacak.

SATORP İLE ENTEGRE EDİLECEK

“Amiral" adını taşıyan tesisin, Suudi Arabistan'ın doğusundaki Jubeyl kentinde bulunan Saudi Aramco Total Rafinerisi ve Petrokimya Şirketi (Satorp) ile entegre edilmesi planlanıyor. Tesiste Satorp'un, kendi rafinerilerinden çıkan gazlar ile naftanın yanında, Aramco'nun tedarik edeceği etan ve benzin yüksek değerli kimyasallara dönüştürülecek.

Tesiste, yılda 1.65 milyon ton üretim kapasitesine sahip bir etilen üretim ünitesi, iki modern polietilen ünitesi ve bütadien ekstraksiyon ünitesi bulunacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler