1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Arap dünyasının ilk nükleer santrali Bakarah şebekeye bağlandı

Arap dünyasının ilk nükleer santrali Bakarah şebekeye bağlandı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk nükleer enerji santrali olan 5600 MW'lık Barakah NGS’nin ilk reaktörü elektrik dağıtım şebekesine bağlandı. 

Arap dünyasının ilk nükleer santrali Bakarah şebekeye bağlandı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk nükleer enerji santrali olan 5600 MW'lık Barakah NGS’nin ilk reaktörü elektrik dağıtım şebekesine bağlandı. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kurulan ve Arap Yarımadası’nın ilk nükleer enerji santrali ilk kez ülke elektrik şebekesine elektrik vermeye başladı. Emirates Nuclear Energy Corporation CEO'su Muhammed Al Hammadi, BAE’nin ilk nükleer santrali olan ve dört reaktörden oluşan toplam 5600 MW kurulum kapasiteli Barakah Nükleer Enerji Şantrali’nin (NGS) Barakah NGS’nin ilk reaktörü elektrik dağıtım şebekesine dahil edildiğini duyurdu. Hammadi yaptığı açıklamada, "Bu önemli bir kilometre taşı. Bu günü son 12 yıldır planlıyorduk" diye konuştu. 

Bakarah NGS tamamlandığında BAE'nin elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayacak. Karbon salımını yılda 21 milyon ton azaltacak.

Abu Dabi’nin batısındaki reaktör Kore Elektrik Şirketi (KEPCO) öncülüğündeki konsorsiyum tarafından inşa edildi. Santral KEPCO’nun da paya sahip olduğu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi (ENEC) bağlı ortaklığı Nawah Energy tarafından işletilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler