1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. BAE Barakah NGS’de sona yaklaşıyor

BAE Barakah NGS’de sona yaklaşıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk nükleer enerji santrali olan 5600 MW'lık Barakah NGS’nin dördüncü ve son reaktöründe soğuk hidrostatik test tamamlandı.

BAE Barakah NGS’de sona yaklaşıyor

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk nükleer enerji santrali olan 5600 MW'lık Barakah NGS’nin dördüncü ve son reaktöründe soğuk hidrostatik test tamamlandı.

Arap Yarımadası’nda ilk nükleer güç üreten ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), nükleer enerji santrali kurulumunda sona geldi. Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi, (ENEC) ülkenin ilk nükleer santrali olan ve dört reaktörden oluşan toplam 5600 MW kurulum kapasiteli Barakah Nükleer Enerji Şantrali’nin (NGS) dördüncü ünite soğuk hidrostatik testinin tamamlandığını duyurdu.

TEST REAKTÖRÜN SOĞUTMASINDA STANDARTLARI DOĞRULUYOR

Duyuruda dördüncü ünitenin tamamlanmasında hayati önemde olan testin ilk üç nükleer reaktörün inşası sırasında elde edilen deneyimlerin ışığında gerçekleştirildiği kaydedildi. Soğuk hidrostatik test, reaktör soğutucu sisteminin ve ilgili yüksek basınçlı sistemlerin kaynaklarını, bağlantılarını, borularını ve bileşenlerini doğrulamak için reaktörün birincil devresinde yüksek basınçta suyun sirkülasyonunu içeriyor. Soğuk hidrostatik testlerde, reaktörü soğutmaya yarayan birinci çevrim suyla doldurularak, reaktör soğutucu pompaları yardımıyla su döngüsü sağlanıyor.  Bu testle reaktör soğutma sisteminin bağlantı, boru ve bileşenlerinin düzenleyici standartlarına uygunluğunu doğrulamak amaçlanıyor.

ÜLKE ELEKTRİĞİNİN DÖRTTE BİRİ KARŞILANACAK

Gelinen aşamada santral inşaatının yüzde 94’ü ve dördüncü reaktörün inşasının da yüzde 84’ü tamamlanmış durumda. Santral tamamlandığında ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayacak.

Abu Dabi’nin batısındaki reaktör Kore Elektrik Şirketi (KEPCO) öncülüğündeki konsorsiyum tarafından inşa edildi. Santral KEPCO’nun da paya sahip olduğu ENEC bağlı ortaklığı Nawah Energy tarafından işletilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler