1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. BAE, ilk nükleer enerji santralini tamamladı

BAE, ilk nükleer enerji santralini tamamladı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk nükleer enerji santrali olan 5600 MW'lık Barakah NGS'nin kurulumu tamamladı. Yaklaşık...

BAE, ilk nükleer enerji santralini tamamladı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk nükleer enerji santrali olan 5600 MW'lık Barakah NGS'nin kurulumu tamamladı. Yaklaşık 20 milyar dolara mal olan santral, gerekli onayları aldıktan sonra elektrik üretimine başlayacak.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yapmayı planladığı 4 nükleer reaktörden birinin inşasının tamamladığını duyurdu. Abu Dabi’nin batısındaki reaktör Kore Elektrik Şirketi (KEPCO) öncülüğündeki konsorsiyum tarafından inşa edildi.  Böylece BAE, Arap Yarımadası’nda ilk nükleer güç üreten ülke olacak.

İkinci reaktörün yüzde 92’sinin, 3. reaktörün yüzde 81’inin, 4. reaktörün ise yüzde 66’sının tamamlandığı kaydedildi. BAE Enerji Bakanlığı’na göre 4 reaktör de tamamlandığında 5.600 megawatt’lık elektrik üretecek. Dört reaktörden oluşan santral tamamlandığında ülkenin elektrik ihtiyacınını yüzde 25'ini karşılayacak.

En önemli gelir kaynağı petrol olan ülke, 2,4 milyon varil günlük petrol üretiminin yaklaşık 2 milyon varillik kısmını ihracata ayırıyor. 2050 yılından itibaren Ülke enerjisinin yüzde 50'sinin nükleer kaynaklı olması hedefleniyor.

BAE İLK NÜKLEER SANTRALDE SONA YAKLAŞTI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler