1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aras EDAŞ’ın planlı bakım bütçesi yüzde 100

Aras EDAŞ’ın planlı bakım bütçesi yüzde 100

Aras EDAŞ, EPDK’nın belirlediği 2022 Planlı Bakım Bütçesi’ni yüzde 100’ün üzerinde gerçekleştirdiğini bildirdi.

Aras EDAŞ’ın planlı bakım bütçesi yüzde 100

Enerji Günlüğü - Aras EDAŞ, EPDK’nın belirlediği 2022 Planlı Bakım Bütçesi’ni yüzde 100’ün üzerinde gerçekleştirdi. Böylece şirketin SAIDI ölçüsü yüzde 46, SAIFI ölçüsü yüzde 30 oranında azalmış oldu.

Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ’nin [ARASE] yaptığı açıklamaya göre, bağlı ortaklığı Aras Elektrik Dağıtım AŞ (Aras EDAŞ), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen 2022 Yılı Planlı Bakım Bütçesi’ni fiziki olarak yüzde 100'ün üzerinde gerçekleştirdi. Şirket bu çalışmalar sonucunda ise Ortalama Kesinti Süresi (SAIDI) parametresini yüzde 46, Ortalama Kesinti Sıklığı (SAIFI) parametresini yüzde 30 oranında azaltmış oldu.

EPDK’nın belirlediği Planlı Bakım Bütçesi ise elektrik dağıtım şirketlerinin tarife uygulama dönemlerinde gerçekleştirecekleri planlı bakım faaliyetlerini düzenlemek ve bütçelendirmek amacıyla yapılıyor. Ayrıca planlı bakım; birinci seviye, ikinci seviye ve üçüncü seviye planlı bakım olmak üzere 3 kademede inceleniyor.

SAIFI VE SAIDI NEDİR?

SAIFI ve SAIDI, hizmetin kalitesini belirleyen uluslararası düzeydeki iki ölçü olarak elektrik enerjisi kuruluşları tarafından yaygın olarak güvenilirlik endeksi olarak kullanılır. SAIFI (kesinti sıklığı), bir müşterinin yaşayacağı ortalama kesinti sayısı olarak tarif edilirken; SAIDI (kesinti süresi), hizmet verilen her müşteri için ortalama kesinti süresini ifade eder.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler