1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aras EDAŞ`ta sayaçlar değişiyor, faturayı ödemeyene af yok!

Aras EDAŞ`ta sayaçlar değişiyor, faturayı ödemeyene af yok!

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz günlerde Çalık Grubu ve Kiler Grubu tarafından Özelleştirme İdaresi'nden devralınan Aras Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde...

Aras EDAŞ`ta sayaçlar değişiyor, faturayı ödemeyene af yok!

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz günlerde Çalık Grubu ve Kiler Grubu tarafından Özelleştirme İdaresi'nden devralınan Aras Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde kayıp kaçağı hızla aşağı çekmek için 800 bin adet sayaç değiştirilecek.  


Aras EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker, yaptığı açıklamada, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Erzincan’da kaçak elektriğin önüne geçmek için tüm sayaçları değiştireceklerini söyledi.


TOPLAM 800 BİN SAYAÇ YENİLENECEK

Kayıp-kaçak elektrik kullanımını asgariye indirmek için mücadele edeceklerini belirten Köker, "Bölgemizdeki kaçak-kayıp elektriği asgariye indirebilmek için bütün sayaçları değiştireceğiz. Bunun için gerekli olan ihaleyi yaptık. İlk etapta 250 bin adet elektrik sayacı alınacak. Toplamda ise 800 bin adet elektrik sayacı değiştirilecek" dedi.


FATURASINI ÖDEMEYENE AF YOK!

Kullanılan elektrik ücretlerinin tahsilatında sıkı tedbirler alacaklarını belirten Köker, şöyle dedi: 

"Elektrik faturasını ödemeyenleri asla affetmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarını zamanında ödemelerini arzuluyoruz. Şirket olarak devletten aldığımız elektriği vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Devlet bizden verdiği elektriğin ücretini anında tahsil ediyor. Onun için faturaların tahsilatı, kayıp-kaçak elektrik konusunda önemli ve ciddi tedbirler almak zorundayız” dedi.

ARAS EDAŞ, KİLER-ÇALIK ORTAKLIĞI’NA DEVREDİLMİŞTİ

Aras EDAŞ’ı devralan Kiler Grubu’nun yüzde 51, Çalık Holding'in iştiraki ÇEDAŞ Elektrik'in yüzde 49 ortaklığı ile kurulan Aras Enerji Yatırımları AŞ. ile 28 Haziran 2013’de imzalanan 128,5 milyon Dolar’lık mukavele imzalanmıştı. Mukavele, 17 Ağustos 2013’de Erzurum'da düzenlene tören ile kamuoyuna duyurulmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler