1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Arçelik elektrikli araç pazarına giriyor

Arçelik elektrikli araç pazarına giriyor

Arçelik, Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumunda; inverter, batarya ve All-in-One enerji depolama sistemleri ile uçtan uca bir çözüm sunmanın yanında, elektrikli araç şarj cihazları üretimine başladı.

Arçelik elektrikli araç pazarına giriyor

Enerji Günlüğü - Arçelik, yerli güneş paneli üretiminden sonra stratejik bir adım daha atarak Türkiye’nin dört bir yanına uzanan bayi ve yetkili servisleriyle yeşil enerji dönüşümünü başlattı.    

Türkiye beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik, yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandıracak önemli bir adım daha attı. Güneş paneli, inverter ve enerji depolama sistemlerinin ardından yerli üretim elektrikli araç şarj cihazlarının da üretimine başlayan şirket; bayileri ve yetkili servisleri ile tüm Türkiye’ye yayılacak yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesi başlattı.

"YENİLENEBİLİR BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK"

2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan şirketin sunduğu sürdürülebilir çözüm ve ürünlerle bu hedefe hızlı ama emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “2023’te de “Enerjiniz İyi Olsun” diyerek yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesini hayata geçiriyoruz. Yerli güneş paneli üretimine enerji depolama sistemleri, inverter, ısı pompası ve elektrikli araç şarj cihazını da ekleyerek geniş ürün-hizmet portföyümüzü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Şimdi bu dönüşüme Türkiye genelindeki bayilerimizi de dahil ederek yenilenebilir enerji dönüşümü atağı başlatıyoruz. Yenilenebilir enerji kullanımı bir tercih değil, gezegenimizin sürdürülebilirliği açısından bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Biz de üründe, üretimde, bayide, sahada ve daha da önemlisi evlerde bu dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Arçelik, önümüzdeki dönemde, geliştirdiği uçtan uca yenilenebilir enerji çözümleri ile bu pazarda %50’nin üzerinde pazar payı ile yer almayı amaçlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler