1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arçelik güneş paneli üretimine başladı

Arçelik güneş paneli üretimine başladı

Arçelik, 10 milyon euro yatırımla İstanbul Beylikdüzü’nde güneş paneli üretim tesisi kurdu. Yılda 1 milyon panel üretimi kapasitesine sahip tesis ile Arçelik Türkiye’deki tüm çatı GES kurulumlarına talip.

Arçelik güneş paneli üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin beyaz eşya markası Arçelik, güneş enerjisi sektöründe Türkiye liderliğini hedefliyor. Şirket, İstanbul’da güneş paneli üretimine başladı. 

Türkiye merkezli beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik, yenilenebilir enerji alanında önemli bir yatırımı hayata geçirdi. Gezegen için yenilikçi teknolojiler geliştiren Arçelik, solar panel üretimine başladı. İstanbul Beylikdüzü’nde 10 milyon euro yatırımla 9 ay gibi bir sürede kurulan tesiste yılda 500 bin güneş paneli üretilecek. Önümüzdeki süreçte tesisin kapasitesi arttırılarak yılda 1 milyon adede çıkarılacak. 12 yıl garantisi olan güneş panellerinin verimliliği ise %23.

5 bin m2 alana kurulu olan tesiste 150 çalışan bulunuyor. Çalışanların üçte birini ise kadın çalışanlar oluşturuyor. Halihazırda Çin malı güneş hücreleri kullanılan tesiste yerlilik oranının zaman içinde arttırılması planlanıyor. 

arcelik-toplanti1.jpeg

“BAYİLERİMİZ ARACILIĞIYLA ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK YARATACAĞIZ”

Solar Panel Üretim lansmanında değerlendirmelerde bulunan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, yapmış oldukları güneş paneli üretimi yatırımının şirketin sürdürülebilirlik çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtti. İklim krizi sorununa dikkat çeken Ebiçlioğlu, Türkiye’nin güneş enerjisi alanında sahip olduğu yüksek potansiyele vurgu yaparak, “Arçelik’in bu anlamda bir adım atması enerji dönüşümüne katkı sağlayacak. Arçelikin nihai tüketiciye ulaşabilme avantajı var. Bayilerimiz vasıtasıyla bu konuda önemli bir farkındalık yaratılacağını düşünüyoruz” dedi.  

Tesisin kurmuş oldukları 31. fabrika olduğunu belirten Ebiçlioğlu, “Tüm ülkelerde tüm fabrikalarımızda solar çatı ile kendi elektriğimizi üretme kabiliyetine sahibiz. Bu konuda istikrarlı ve samimi bir yaklaşım sergiliyoruz. Dünya genelinde enerji dönüşümüne yönelik ivmelenmeye pozitif katkı sunacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı.

GÜNEŞ ENERJİLİ SOĞUTUCU YOLDA

Arçelik’in güneş enerjili yeni bir ürün geliştirdiği bilgisini de paylaşan Ebiçlioğlu, Eylül ayında solar panelli soğutucu ürünü piyasaya süreceklerini kaydetti. Ürün ile günümüzün en önemli sorunlarından biri olan gıda israfının önlenmesine katkı sunacaklarını belirtti.

arcelik1.jpeg

“EVLERDE TÜM ÇATILARA TALİBİZ”

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız da yaptığı değerlendirmede, üretim ve teknoloji tarafında yeni ürün geliştirirken, yeni bir yatırım yaparken iki odak noktaları olduğunu ve bunların da Sürdürülebilir olmak ve dijital olmak olduğunu belirtti. Bayız, “Türkiyedeki en verimli, en yüksek kalite çıktısı veren üretim hattını 10 milyon euro yatırımla 9 ayda devreye aldık. 1 GW güce kadar çıkabileceğiz. Hücre teknolojisi de çok hızlı gelişiyor. Bununla ilgili Ar&Ge ekibimizi de kurduk. Ürünlerimize 12 yıl garanti veriyoruz. Bize gurur veren bir iş oldu” açıklamasında bulundu. 

"Evlerde tüm çatılara talibiz" diyen Bayız, beyaz eşyada olduğu gibi Türkiye'de güneş enerjisinde önce liderlik sonra da ihracatı hedeflediklerini belirtti.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ PAZARI BÜYÜYECEK"

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, 2008 yılında ‘Dünyada Saygın Dünyaya Saygılı’ vizyonuyla sürdürülebilirlik yolculuğuna başladıklarını belirterek, gelişmelerin yenilenebilir enerji pazarının büyüyeceğini gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin ilk ve tek geri dönüşüm fabrikasını da kurduklarını hatırlatan Dinçer, “Türkiye'deki 3 bin bayimizle tüketicilerimize tek noktada bütünsel bir ürün hizmeti sunacağız” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul-Beylikdüzü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler