1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Arslan: Akıllı şebekelerle yılda 6 milyar lira tasarruf mümkün

Arslan: Akıllı şebekelerle yılda 6 milyar lira tasarruf mümkün

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, akıllı şebekeler ile elektrikte 5 milyar TL, doğalgazda ise 1 milyar TL olmak üzere yılda toplam 6 milyar lira tasarruf sağlanabileceğini kaydetti.

Arslan: Akıllı şebekelerle yılda 6 milyar lira tasarruf mümkün

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, akıllı şebekeler ile elektrikte 5 milyar TL, doğalgazda ise 1 milyar TL olmak üzere yılda toplam 6 milyar lira tasarruf sağlanabileceğini kaydetti.

7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG İstanbul 2019) açılışında konuşan Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, akıllı şebekeler ile %5 civarında bir tasarruf ile elektrikte 5 milyar TL, doğalgazda ise 1 milyar TL civarında tasarruf sağlanabileceğini kaydetti. 

Söz konusu tasarruf miktarı ile ülke ekonomisine yılda yaklaşık 6 Milyar TL doğrudan bir katkı katkı sağlanabileceğini ifade eden Arslan, “Özetle, yaklaşık 50 Milyar TL civarında yapılacak bir yatırımın bugünün döviz kuru esas alındığında 10 yıl gibi bir sürenin sonunda kendisini amorti edeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler