1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arslan: Sentetik doğal gaz çalışması başlamalı

Arslan: Sentetik doğal gaz çalışması başlamalı

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, hidrojen ve doğal gaz harmanlama çalışmalarına yoğunlaşan Türkiye’nin sentetik doğal gaz üretimi çalışmaları da başlatması gerektiğini söyledi.

Arslan: Sentetik doğal gaz çalışması başlamalı

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, hidrojen ve doğal gaz harmanlama çalışmalarına yoğunlaşan Türkiye’nin sentetik doğal gaz üretimi çalışmaları da başlatması gerektiğini söyledi.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğal gaz arama faaliyetlerine ağırlık veren Türkiye’nin hidrojen konusunda da yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. Bu konudaki çalımaların GAZBİR-GAZMER’in Konya’daki Temiz Enerji Merkezi’nde yürütüldüğünü hatırlatan Arslan, hidrojen elde etmek için kullanılan elektrolizer teknolojisinde maliyetlerin önümüzdeki dönemde çok daha aşağılara düşeceğini söyledi.

Bu düşüşün 2028 yılına kadar gerçekleşeceğini ifade eden Arslan “Bunun etkisiyle 2025 yılından sonra hidrojen projeleri de hızlanacak. Bu alandaki projelerle Türkiyede de birçok yerde hidrojen karışımlı doğalgaz kullanacağız. Bunun dışında biz önümüzdeki dönemde sentetik doğal gaz çalışmalarının da yapılmaya başlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, hidrojen üretimindeki ucuzlama sayesinde Türkiye’nin enerji ithalat faturasının da düşeceğini kaydeden Yaşar Arslan şunları söyledi:

“Yurtdışından gelen enerjiyi kullanmak için dövize ihtiyaç duyan Türkiye, hidrojen-doğal gaz harmanlama projesiyle birlikte yurtdışına daha az döviz ödeyecek konuma gelecek. Döviz ödemelerindeki düşüş ile birlikte doğalgaz evlere daha ucuz bir fiyata girecek.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler