1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arta Tekstil, kuracağı GES ile elektriğini güneşten karşılayacak

Arta Tekstil, kuracağı GES ile elektriğini güneşten karşılayacak

Arta Tekstil, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde kuracağı 10 MW kurulu güce sahip lisanssız Güneş Enerji Santrali (GES) ile Çorlu'daki fabrikasının tüm elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak.

Arta Tekstil, kuracağı GES ile elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Arta Tekstil, Çorlu Veli Meşe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikasının elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için Yozgat’ta 10 MW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Arta Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., sürdürülebilirlik politikası kapsamında Çorlu Veli Meşe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikasının elektrik ihtiyacını yenilenebilir güneş enerjisi ile karşılamak amacıyla Güneş Enerji Santrali (GES) kuruyor. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 110 bin metrekare alana kurulacak 10 MW kurulu güce sahip santral için şirket yaklaşık olarak 9 milyon dolarlık bir yatırım yapacak.

Belge ve izin işlemlerini 2022 Aralık ayı içerisinde tamamlamayı planlayan şirket, santralde Şubat 2023’te başlanacak panel yerleşiminin Ağustos 2023’te tamamlamayı hedefliyor.

Tesiste üretilen elektrik şirketin Çorlu Veli Meşe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikasının tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak. Yaz aylarında santralde üretilen elektrik fazlası şebekeye verilecek, kış aylarında ise TEDAŞ’ın desteği ile fabrikadaki elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler