1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. File Ankara deposuna çatı GES kurdu

File Ankara deposuna çatı GES kurdu

File Market, Ankara deposuna 8 bine yakın panel kurarak enerji ihtiyacını güneşten karşılayacak.

File Ankara deposuna çatı GES kurdu

Enerji Günlüğü - File Market, Ankara deposuna kurduğu panellerle birlikte Ankara’daki deposunun ve mağazalarının enerji ihtiyacını güneşten karşılamayı planlıyor.

File Market, Ankara gerçekleştirdiği güneş enerjisi santraliyle (GES) 16.858 m2’lik alana kurulan deposunun çatısına 7.756 adet güneş enerjisi paneli kurdu. Marka, hem Ankara deposunun hem de Ankara’daki mağazalarının elektrik tüketimlerinin tamamını bu santralde üretilen temiz enerji ile karşılamayı hedefliyor.

5 MİLYON MWH’A YAKIN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLECEK

Projenin karbon salınımı 2.950 ton azaltılacağını söyleyen marka, üretilen temiz enerjiyle ortalama 1.700 hanenin bir yıllık enerji tüketimine denk gelen 4.758.000 kWh miktarda elektrik enerjisi elde edileceğini bildirdi.

Gelecek nesiller için temiz enerjinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan File İcra Kurulu Başkanı Haluk Dortluoğlu “İklim krizinin tüm dünyanın gündeminde olduğu ve karbon salınımını azaltmak için ülkelerin ve kurumların sorumluluk üstlenmesi gerektiği bir dönemde, File olarak gerçekleştirdiğimiz GES Projesi ile karbon salınımını yılda 2.950 ton azaltmış olduk. Hem doğada yarattığımız fayda hem de ülkemizin karbon salınımına yaptığımız olumlu katkıdan dolayı çok mutluyuz. File olarak sürdürülebilir ve çevreci projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler