1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aspilsan Kayseri’de pil üretim kapasitesini arttıracak

Aspilsan Kayseri’de pil üretim kapasitesini arttıracak

Aspilsan, Kayseri’de kurmakta olduğu pil üretim tesisinin kapasitesini üç kat arttırarak yılda 21 milyon 600 bin adet lityum iyon pil üretecek.

Aspilsan Kayseri’de pil üretim kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Aspilsan, Kayseri’de kurmakta olduğu pil üretim tesisinin kapasitesini üç kat arttırarak yılda 21 milyon 600 bin adet lityum iyon pil üretecek.

Türkiye’nin uçak ve helikopter akü üreticisi Aspilsan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulmakta olan “Pil Üretim Tesisi”nde kapasite artışı planlanıyor. Kapasite artışı projesi kapsamında kullanılması planlanan makine ve ekipmanın teknolojisindeki gelişmeler sayesinde dakikada 20 adet pil üretiminin dakikada 60 adete çıkabildiği görüldüğünden, lityum iyon pil üretiminin yılda 8.640.000 adetten 21.600.000 adete çıkartılacak. Üretilecek lityum iyon pil ile tesiste 300 çeşit batarya üretimi yapılacak. 

Lityum iyon piller, Ni-Cd ve kurşun-asit gibi geleneksel pillere göre daha hızlı şarj olurlar, daha uzun ömürlüdürler ve daha yüksek güç yoğunluğu sayesinde daha hafif yapılarına rağmen daha uzun süre dayanırlar.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler