1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Astor Enerji’nin Ankara OSB’deki arazisi genişledi, yeni fabrika kurulacak

Astor Enerji’nin Ankara OSB’deki arazisi genişledi, yeni fabrika kurulacak

Astor Enerji Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. OSB’de kendisine tahsis edilen alanda yeni bir fabrika kuracak.

Astor Enerji’nin Ankara OSB’deki arazisi genişledi, yeni fabrika kurulacak

Enerji Günlüğü - Astor Enerji’nin Ankara Sanayi Odası OSB’deki 180.195 metrekarelik tahsisli arazisi, 51.730 metrekare kadar genişletildi.  

Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu, Astor Enerji AŞ’ye [ASTOR] 05 Temmuz 2022’de tahsis edilen; OSB ilave alanı sınırları içindeki 102978 ada 7 numaralı parselde kayıtlı 180.195m2’lik arsanın, aynı parselde 51.730m2 arttırılarak genişletilmesi talebini onayladı. 

Astor Enerji yaptığı açıklamada, tahsis aldığı ve 22 Ağustos 2023’de genişliği 231.925m2’ye yükselen arazide; şirketin orta vadeli yatırım stratejisi kapsamında kapasite artırımı ve yeni yatırımlara yönelik altyapı çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Açıklamaya göre şirket, söz konusu arazide bir fabrika inşaatı başlatacak. 

BAĞDAT ŞUBESİ IRAK ŞUBESİ OLDU 

Astor Enerji, 2019 yılında Irak’ın Bağdat şehrinde kurduğu Astor Transformatör Enerji Turizm İnşaat ve Petrol Sanayi Ticaret AŞ Bağdat Şubesi’nin unvanını da Astor Enerji AŞ Irak Şubesi olarak değiştirme kararı aldı. Unvan değişikliği kararının, ihracat pazarları arasında Irak'ın öneminin artması; bu ülkeye yapılan ihracatın artış eğilimi kazanması nedeniyle alındığı bildirildi. 

Unvan değişikliğiyle birlikte Astor Enerji AŞ Irak Şubesi’nin organizasyonel yapılanması da yeniden tesis edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler