1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Astronergy ve ZES Solar’dan güneş işbirliği

Astronergy ve ZES Solar’dan güneş işbirliği

ZES Solar, Astronergy’nin N-Type TOPCon teknolojisine sahip PV modüllerinin Türkiye’deki yetkili distribütörü oldu.

Astronergy ve ZES Solar’dan güneş işbirliği

Enerji Günlüğü - Astronergy ve ZES Solar, 3 yıllık distribütörlük anlaşması imzaladılar. Anlaşma kapsamında Astronergy, Türkiye’de ve faaliyet gösterdiği coğrafyalarda toplamda 1 GW’lık PV modül tedarik edecek.

Yenilenebilir enerji sektörü şirketlerinden ZES Solar ile güneş paneli üreticisi Astronergy arasında stratejik iş birliği anlaşması imzalandı. ZES Solar, Astronergy’nin Türkiye’deki yetkili distribütörü oldu.

Anlaşma, Astronergy’nin N-Type TOPCon teknolojisine sahip PV modüllerini, ZES Solar iş birliği ile Türkiye’deki yatırımcılara ulaştırmayı ve güneş enerjisinin sektörel olarak büyümesine ve kullanımının artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN GÜNEŞ PANELLERİ LİSTESİNDE 

Astronergy’nin ABD merkezli bağımsız test laboratuvarı PVEL tarafından 2014 yılından itibaren yapılan “PV Module Reliability Scorecard” teknik testlerinde “En İyi Performans Gösteren PV Modüller” listesinde yer alan güneş paneli üreticisi olduğunu belirten ZES Solar Genel Müdürü Evren Evcit, “Dünyanın en kaliteli güneş paneli üreticilerinden Astronergy ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde de pazardaki konumumuzu güçlendireceğimize inanıyoruz. Güneş enerjisi alanındaki katma değerli çözümleri, yeni nesil teknolojileri ve farklı iş modellerini başta Türkiye olmak üzere geniş bir coğrafyada sunmayı ve güneş enerjisi alanının gelişiminde öncü şirketlerden biri olmayı amaçlıyoruz” dedi. 

“3 YILDA 1 GW’LIK PV MODÜL TEDARİK EDECEĞİZ”

Yapılan iş birliği ile ilgili görüşlerini aktaran Astronergy Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Kaya ise, ‘’2015 Yılında Türkiye pazarında güneş enerjisi alanında faaliyetlerimize başladık. Global bir enerji şirketi olarak 140 ülkede, 40.000’den fazla çalışanımız ile dünyanın önde gelen güneş enerjisi üreticilerinden ve yatırımcılarından biriyiz. Ülkemizin yenilenebilir enerji altyapısına katkı sağlamak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda, uçtan uca sağladığımız enerji çözümlerini bir adım ileri taşıyoruz. Türkiye’de güneş enerjisi alanında güvenirliğini kanıtlamış, uçtan uca en büyük enerji yatırımcılarından biri olan ve en geniş satış ağına sahip ZES Solar ile resmi distribütörlük anlaşması imzaladık. Astronergy ve ZES Solar olarak 3 yıllık gerçekleştirdiğimiz anlaşma kapsamında Türkiye’de ve faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda toplamda 1 GW’lık PV modül tedarik edeceğiz. İmzaladığımız bu anlaşmanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler