1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye’de Tier 1 güneş paneli üretilecek

Türkiye’de Tier 1 güneş paneli üretilecek

Avrupa’daki ilk Tier 1 güneş paneli üretim tesisi, Chint Group tarafından Türkiye’de kurulup faaliyete geçirilecek.

Türkiye’de Tier 1 güneş paneli üretilecek

Enerji Günlüğü - Chint Grup, 2015 yılından bu yana kadar güneş enerjisi alanında uçtan uca enerji çözümleri sunduğu Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirecek. Chint Green Energy, Astronergy ve Chint Power markalarıyla 140 ülkede 40 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Şirket, Astronergy adıyla faaliyete başladığı Türkiye’deki güneş enerjisi yatırım yolculuğuna artık Chint Green Energy adıyla devam edecek. Chint Green Energy, şirketlere sürdürülebilirlik ve karbon nötr konusunda çözümler sunarken, Astronergy, fotovoltaik güneş paneli üretim ve satışı konusularında faaliyet göstermeye devam edecek.

ADANA’YA PANEL TESİSİ KURACAK

Astronergy, bu yıl Adana’da güneş paneli üretim tesisi kuracak. 1 GW kapasiteli tesislerde TOPCon 4.0 N-Type hücre teknolojisi ile yerli güneş paneli üretilecek. Tesisin 2024’ün üçüncü çeyreğinde seri üretime başlaması, dördüncü çeyrekte ise fabrikanın resmi açılışının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AVRUPA’DAKİ İLK TIER 1 YATDIRIM

Bloomberg NEF’in belirlediği TIER-1 üreticiler klasmanında dünyanın en büyük 6. üreticisi olan Astronergy, PV modül üretimi alanında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da ilk kez doğrudan yatırım yapan firma olacak. 

CHINT POWER İLE ENERJİ DEPOLAMA

Grubun 2023 yılında yeni bir yatırımı olarak Türkiye pazarında faaliyete başlayan Chint Power markası ise enerji depolama sistemleri ve inverter ürünleri imal ediyor. Chint Power markesi, yüksek performans, verimlilik, güvenilirlik ve kullanıcı dostu marka iddası taşıyor.

Chint Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Kaya, Türkiye’nin potansiyeline ve kararlılığına inandıklarını belirtirken, “Bu kapsamda yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Bu yatırımlara bir yenisini daha ekleyecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de güneşin ve enerjinin her alanında yer almaya, iş dünyasına, yatırımcılara, Türkiye’ye destek olmaya ve sıfır karbon geleceğine umutla bakmaya devam edeceğiz” dedi.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler