1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ataseven Enerji, Bursa’da 100 MW’lık Atares-2 RES kuracak 

Ataseven Enerji, Bursa’da 100 MW’lık Atares-2 RES kuracak 

Ataseven Enerji, 250 milyon TL yatırımla Bursa’da 100 MW kapasiteli Atares-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Ataseven Enerji, Bursa’da 100 MW’lık Atares-2 RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Bursa’nın Karacabey ilçesi sınırları içinde 1000 MW kapasiteli Atares-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulacak. 

Ataseven Group şirketlerinden Ataseven Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Bursa İli, Karacabey İlçesinde kuracağı rüzgar santrallerinin ikincisi için çalışmalara başladı. 100 MW kapasiteli Atares-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulumu için Şirket, 250 milyon TL yatırım yapacak. 

Proje kapsamında toplam 23 adet rüzgar türbini, şalt sahası ve idari bina inşa edilecek. Türbinler yerleştirildikten sonra yer altında kablolama işlemi yapılacak. Kablolama işlemi güvenliği arttırmak amacıyla yer altından yapılacak. 

Santralde yılda 400 milyon kWh elektrik üretilecek. Rüzgar türbinlerinden elde edilecek elektrik enerjisi, her bir ünite için tesis edilecek olan transformatörler vasıtası ile orta gerilime dönüştürülecek. Üretilen elektrik gerekli kontroller yapıldıktan sonra bölgenin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla ulusal sisteme aktarılacak. Santralin ekonomik ömrü ise minimum 49 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler