1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bursa Karacabey’de 70 MW’lık RES kurulacak

Bursa Karacabey’de 70 MW’lık RES kurulacak

Ataseven Enerji, 175 milyon TL yatırımla Bursa’da 70 MW kapasiteli Atares-1 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Bursa Karacabey’de 70 MW’lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Bursa’nın Karacabey ilçesi sınırları içinde 70 MW kapasiteli Atares-1 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulacak. 

Ataseven Group şirketlerinden Ataseven Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Bursa İli, Karacabey İlçesinde 70 MW kapasiteli Atares-1 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 175 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 3500 hektar alanda toplam 18 adet rüzgar türbini kurulacak. Rüzgar türbinlerinden elde edilecek elektrik enerjisi, her bir ünite için tesis edilecek olan transformatörler vasıtası ile orta gerilime dönüştürülecek. Mevcut durumda santralde 4,5 MW’lık bir adet rüzgar türbini kurulu durumda. Proje için 2021 yılı Haziran ayında üretim lisansı verildi.

Santralde yılda 280 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik Atares-1 RES'in EİH ile Bursa Batı TM'nin 154 kV barasına irtibatı ile enterkonnekte sisteme aktarılacak. Santralin ekonomik ömrü ise minimum 49 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler