1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Atmosferdeki sera gazı yeni rekor seviyesine ulaştı

Atmosferdeki sera gazı yeni rekor seviyesine ulaştı

Enerji Günlüğü - Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), atmosfere salınan ve küresel ısınmaya yol açan sera gazı yoğunluğunun 2017 yılında yeni rekor...

Atmosferdeki sera gazı yeni rekor seviyesine ulaştı

Enerji Günlüğü - Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), atmosfere salınan ve küresel ısınmaya yol açan sera gazı yoğunluğunun 2017 yılında yeni rekor seviyeye çıktığını açıkladı.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) yayınladığı yıllık bültene göre, atmosferdeki sera gazı rekor bir düzeye ulaştı. Buna göre atmosferdeki karbondioksit (CO2) yoğunluğu 2017 yılında milyonda 405 birime ulaştı.

Uzun ömürlü sera gazlarının atmosferdeki ısınma etkisinin 1990 yılından bu yana yüzde 41 oranında arttığına dikkat çekilen bültene göre, bu gidişatın tersine çevrildiğine dair bir işaret yok ve iklim değişikliğiyle mücadele fırsatı kaçmak üzere. 

WMO Genel Sekreteri Petteri Taalas, "Dünya'da en son bu seviyede karbondioksit yoğunluğunun görülmesi, 3-5 milyon yıl önceydi. O zamanlar iklim şimdikinden 2-3 derece daha sıcaktı ve deniz seviyesi 10-20 metre daha yüksekti" dedi. 

Ozon tabakasının delinmesi sebebiyle dünya çapında üretimi ve kullanımı yasaklanan klorflorokarbon-11 (CFC-11) kimyasalının da yeniden ortaya çıktığı belirtildi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler