1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Audi fabrika çatısına güneş enerjisi santrali kuracak

Audi fabrika çatısına güneş enerjisi santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Audi, Macaristan’daki fabrikasının çatısına Avrupa’nın en büyük çatı güneş enerjisi santralini kuracak. Alman...

Audi fabrika çatısına güneş enerjisi santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Audi, Macaristan’daki fabrikasının çatısına Avrupa’nın en büyük çatı güneş enerjisi santralini kuracak. 

Alman otomobil şirketi Audi, Alman enerji şirketi E.ON ile işbirliğiyle Macaristan’ın Gyor kentinde bulunan fabrikasının sıfır karbon emisyonu hedefini gerçekleştirmek yolunda önemli bir adım daha atarak, üretim merkezindeki iki lojistik binasının çatısına güneş enerjisi sistemi inşa etme kararı aldı. Fabrikanın çatısına toplam 32 bin güneş paneli yerleştirerek Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santralini kuracak. 

Ağustos ayında yapımına başlanacak santral, toplamda 22 futbol sahası büyüklüğündeki (160 bin metrekare) çatı alanına kurularak Avrupa’da bir çatıya kurulan en büyük güneş enerjisi santrali olacak. Santralin, 2020 yılında üretime geçmesi planlanıyor.

Santralde yılda 5 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek miktarda elektrik üretilecek.

Üretim merkezi, hali hazırda ısı enerjisinin yüzde 70’ini jeotermal kaynaklardan elde ediyor. Audi 2030 yılına kadar tüm üretim merkezlerinin alternatif enerji kullanarak, sıfır karbon emisyonlu olmasını hedefliyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler