1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avans alacakları ek teminattan düşülecek

Avans alacakları ek teminattan düşülecek

Avans alacağını alamayan şirketlerin avans alacak tutarları, sunulacak ek teminat tutarından düşülecek.

Avans alacakları ek teminattan düşülecek

Enerji Günlüğü - Avans alacağını alamayan şirketlerin avans alacak tutarları, sunulacak ek teminat tutarından düşülecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) hazırladığı Teminat Ulus ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, 11685 sayılı ve 02 Mart 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

“Ek teminat kontrolüne ilişkin genel esaslar” başlıklı 11’inci maddesine eklenen 8’inci fıkra ile avans alacağını alamayan şirketlerin avans alacak tutarları, bu şirketlerin sunması gereken ek teminat tutarlarından düşülecek. 

Buna göre avans ödemelerini kısmen veya tamamen gerçekleştirmeyen piyasa katılımcılarının bulunması halinde, avans alacağını eksik alan piyasa katılımcılarının sunması gereken ek teminatından eksik ödenen avans tutarları düşülecek. 

Teminat tutarlarından düşülecek avans tutarları hesaplanırken varsa ödenmemiş ve/veya ertelenmiş avans borçları mahsuplaştırılacak. Ayrıca avans borçları, ilgili oldukları fatura döneminin fatura son ödeme tarihine kadar olan hesaplamalarda da dikkate alınacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler