1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avans ertelemesinden tüketiciler ve OSB’ler de yararlanacak

Avans ertelemesinden tüketiciler ve OSB’ler de yararlanacak

Afet bölgesi veya OHAL kapsamındaki şehirlerde avans ödemelerinin ertelenmesiyle ilgili uygulamaya bölgedeki nihai tüketiciler ve OSB’ler de dahil edildi.

Avans ertelemesinden tüketiciler ve OSB’ler de yararlanacak

Enerji Günlüğü - Afet bölgesi veya OHAL kapsamındaki şehirlerde avans ödemelerinin ertelenmesiyle ilgili uygulamaya bölgedeki nihai tüketiciler ve OSB’ler de dahil edildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin ödemekle yükümlü bulundukları avans ödemelerini, 30 Haziran 2023’e kadar yürürlükte olmak üzere, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar ertelemişti

Kurul 11 Mayıs 2023 tarihli ve 11846 sayılı kararıyla, söz konusu şehirlerde kurulu ve işletmede elektrik üretim tesisi bulunan üretim lisansı sahibi şirketlerin ikili anlaşmalar yoluyla satış yaptığı söz konusu şehirlerdeki nihai tüketiciler ile OSB’leri de erteleme uygulaması kapsamına aldı. 

Buna göre erteleme uygulamasından OHAL veya afet bölgesindeki üretim lisansı sahibi şirketler, dağıtım lisansı sahibi şirketler, görevli tedarik şirketleri, organize sanayi bölgelerinin doğrudan veya dolaylı olarak ortak olduğu tedarik şirketleri ve şirket merkezi OHAL veya afet bölgesinde olan tedarik şirketleri ile ikili anlaşmalar yoluyla satın alma yapan nihai tüketiciler ile OSB’ler yararlanacaklar. 

Erteleme uygulaması 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak ve avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler