1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde teminat yükümlülükleri de ertelendi

Deprem bölgesinde teminat yükümlülükleri de ertelendi

Deprem bölgesindeki üretim yapan veya şirket merkezi bölgede olan lisans sahiplerinin teminat eksiklerine, olağanüstü hal boyunca yaptırım uygulanmayacak.

Deprem bölgesinde teminat yükümlülükleri de ertelendi

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesindeki üretim yapan veya şirket merkezi bölgede olan lisans sahiplerinin teminat eksiklerine, olağanüstü hal boyunca yaptırım uygulanmayacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal kararı alınan ve/veya afet bölgesi ilan edilen illerde elektrik üretim tesisi bulunan üretim lisansı sahipleri ile şirket merkezi bu illerde olan üretim lisansı sahiplerinin teminat tutarlarının, bulundurmaları gereken teminat tutarını karşılamaması halinde, eksik kalan tutarın avans alacak tutarından teminat hesabına aktarılması uygulaması, olağanüstü hal boyunca yapılmayacak. 

Bu illerde serbest tüketicisi bulunan üretim veya tedarik lisansı sahiplerinin deprem bölgesi illerindeki tüketim (çekiş) miktarlarına tekabül eden dengesizlik miktarları ise ilgili uzlaştırma dönemleri için, piyasa takas fiyatı üzerinden değerlendirilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler