1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem elektrik üreticisi için mücbir sebep kabul edildi

Deprem elektrik üreticisi için mücbir sebep kabul edildi

Deprem felaketi Elektrik Piyasasında önlisans veya üretim lisansı sahipleri için mücbir sebep olarak kabul edilecek.

Deprem elektrik üreticisi için mücbir sebep kabul edildi

Enerji Günlüğü - Deprem felaketi Elektrik Piyasasında önlisans veya üretim lisansı sahipleri için mücbir sebep olarak kabul edilecek. Birçok yükümlülük bu kapsamda ertelendi veya ötelendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin Elektrik Piyasasında önlisans veya üretim lisansı sahibi tüzel kişiliklerin yükümlülükleri açısından mücbir sebep olarak kabul edilmesine karar verdi.  

Bu kapsamda, 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren olağanüstü hal süresi boyunca ülke genelinde uygulanmak üzere, önlisans süreleri ve üretim lisansı kapsamında inşaat öncesi dönem ile inşaat dönemi erteleme süreleri ile Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği yürürlüğe girdiğinde lisansını almış durumda olanların yükümlülük erteleme süreleri sona eren veya sona erecek olan tüzel kişilerin, sona erme tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde söz konusu süreleri, herhangi bir işleme gerek olmaksızın olağanüstü hal süresince uzamış olarak değerlendirilecek. 

Karar kapsamında aşağıdaki süreler de aynı hüküm kapsamında değerlendirilecek.

  • Depolamalı elektrik üretim tesisi başvuruları hariç olmak üzere, önlisans veya lisans başvuruları ile tadil başvuruları kapsamında gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanması için verilen süreler.
  • Önlisans veya üretim lisansı tadil işlemleri kapsamında belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreler.
  • Birleşme veya bölünme işlemleri kapsamında belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreler.
  • Eskisinin devamı mahiyetinde üretim lisansı verilmesi kapsamında belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreler. 

KURULUMU SÜREN TESİSLER İLERLEME RAPORUNDAN MUAF

Olağanüstü hal kararı alınan ve/veya afet bölgesi ilan edilen illerde kurulması planlanan veya kısmen işletmede olan elektrik üretim tesislerine konu üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile şirket merkezi bu illerde olan üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, tesis kurulumu devam ederken 6 ayda bir ilerleme raporu sunma yükümlülüğünden de olağanüstü hal süresi boyunca muaf olacaklar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler