1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Deprem doğalgaz piyasasında mücbir sebep kabul edildi

Deprem doğalgaz piyasasında mücbir sebep kabul edildi

Deprem felaketi Doğalgaz Piyasasında lisans ve sertifika sahipleri için mücbir sebep olarak kabul edildi. Lisans ve sertifika sahipleri bazı gerekliliklerden olağanüstü hal boyunca muaf tutulacak.

Deprem doğalgaz piyasasında mücbir sebep kabul edildi

Enerji Günlüğü - Deprem felaketi Doğalgaz Piyasasında lisans ve sertifika sahipleri için mücbir sebep olarak kabul edildi. Lisans ve sertifika sahipleri bazı gerekliliklerden olağanüstü hal boyunca muaf tutulacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin Doğalgaz Piyasasında lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişiliklerin yükümlülükleri açısından mücbir sebep olarak kabul edilmesine karar verdi.  

SERTİFİKA VE VİZE EVRAKI İÇİN İLAVE SÜRE

Bu kapsamda, 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren olağanüstü hal süresi boyunca ülke genelinde uygulanmak üzere, lisans ve sertifika alma, vize ve yenileme başvuruları kapsamında gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanması için verilen süreleri 06 Şubat 2023 tarihinden sonra sona eren veya sona erecek olanların, sona erme tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, söz konusu süreleri; herhangi bir işleme gerek olmaksızın olağanüstü hal süresi boyunca uzamış olarak değerlendirilecek. 

İÇ TESİSATÇILAR BEYAN İLE ÇALIŞABİLECEK

Doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından iç tesisat ve servis hatları sertifikası verilmiş olanlar; olağanüstü hal bölgesindeki illerde faaliyet gösteren dağıtım şirketlerine, sahip oldukları sertifika tarih ve numarası ile personel bilgilerini bildirmeleri kaydıyla, bildirimde bulundukları dağıtım bölgelerinde faaliyet gösterebilecekler. 

İç tesisat ve servis hatları sertifikası sahiplerinden sertifika ve vize süresi 06 Şubat 2023’ten sonra sona eren veya sona erecek olanların sertifikaları da, mevzuattaki gereklilikleri yerine getirmeye devam etmek kaydıyla ve herhangi bir işleme gerek olmaksızın, olağanüstü hal boyunca geçerli kabul edilecek.    

Yapım ve hizmet sertifikası sahibi olanlar ise mekanik kategorisinde faaliyet göstermek kaydıyla, olağanüstü hal veya afet bölgesinde faaliyet gösteren illerdeki dağıtım şirketlerine sertifika tarih ve numarası ile personel bilgilerini bildirmeleri kaydıyla; bildirimde bulundukları dağıtım bölgelerinde iç tesisatla ilgili faaliyet gösterebilecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler