1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde elektrik ve gaz sorunları giderildi

Deprem bölgesinde elektrik ve gaz sorunları giderildi

Enerji Bakanlığı, yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına elektrik, %96,7’sine de doğal gaz verildiğini açıkladı. 

Deprem bölgesinde elektrik ve gaz sorunları giderildi

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı, yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına elektrik, %96,7’sine de doğal gaz verildiğini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, depremden etkilenen 11 şehir için elektrik ve doğalgaz iletimiyle ilgili açıklama yayınladı. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremin şehirlerin enerji altyapısına da zarar verdiği belirtilen açıklamada, yapılan yoğun çalışmalar sonucu elektrik ve doğal gaz iletim hatlarındaki sorunların hızla giderildiği kaydedildi. 

Açıklamada, “Deprem bölgesinde yer alan 11 ilimizde 6 milyon 18 bin 718 elektrik abonesi bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakını enerjilendirilmiştir” denildi. 

BİNALARIN %96,7’SİNE DOĞAL GAZ VERİLDİ

Açıklamada ayrıca deprem bölgesinde toplam 1 milyon 821 bin 52 doğal gaz abonesi bulunduğu bilgisi de paylaşılarak, “Yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesindeki binaların yüzde 96,7'sine doğal gaz arzı sağlanmıştır. Elektrik arzından farklı olarak, doğal gaz arzında ekiplerin binaları ve iç tesisatları tek tek kontrol etmesi gerekmektedir. Yapılan bu incelemeler sonrası herhangi bir sorun tespit edilmeyen dairelere doğal gaz verilmektedir” ifadesi yer aldı.

GAZ ARZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ayrıca, yoğun hasarlı bölgelerin içinde bulunan hasarsız binalara doğal gaz arzına ilişkin çalışmalar enkaz kaldırma çalışmalarına paralel olarak devam etmekte olduğu belirtildi. 

VATANDAŞLAR TEKNİK OLMAYAN SORUNLARI BİLDİREBİLİR

Teknik olmayan sebeplerden ötürü elektrik ve/veya doğal gaz hizmetinden yararlanamayan vatandaşların elektrik için Alo 186'yı, doğal gaz için Alo 187'yi arayarak, gerekli kontroller sonrası elektrik ve doğal gaz hizmetinden faydalanabilecekleri vurgulandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler