1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde az hasarlı binalara elektrik veriliyor

Deprem bölgesinde az hasarlı binalara elektrik veriliyor

Depremden etkilenen illerde hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen binalara doğal gaz ve elektrik verildi. Hizmet alamayanların elektrik için Alo 186'yı, doğal gaz için Alo 187'yi aramaları gerekiyor.

Deprem bölgesinde az hasarlı binalara elektrik veriliyor

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı, depremden etkilenen 11 ilde elektrik ve doğal gaz hizmetinden yararlanamayan hasarsız ve az hasarlı binalar için Alo 186 ve Alo 187'nin aranması gerektiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından, bölgede bulunan elektrik ve doğal gaz hatlarının son durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, depremden etkilenen 11 ilde elektrik ve doğal gaz iletim hatlarına ilişkin sorun bulunmadığı belirtilerek, dağıtım konusunda yapılan incelemeler sonrası hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen binalara doğal gaz ve elektrik verildiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Depremden etkilenen 11 ilimizde şu an itibariyle elektrik ve doğal gaz iletim hatlarına ilişkin herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Dağıtımda ise binalara elektrik ve doğal gaz verilmesiyle ilgili süreç can ve mal güvenliğini önceleyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD ile koordineli olarak yürütülmektedir. Yapılan incelemeler sonrası hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen binalara doğal gaz ve elektrik verilmektedir. Bu binalarda oturan ve dairelerinde elektrik ve doğal gaz hizmetinden faydalanamayan vatandaşlarımızın elektrik için Alo 186'yı, doğal gaz için Alo 187'yi aramaları gerekmektedir."

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler