1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa deprem bölgesinde 4 ilde enerji arzını sağladı

Enerjisa deprem bölgesinde 4 ilde enerji arzını sağladı

Enerjisa, Toroslar bölgesinde depremden etkilenen 4 ilde faaliyetlerin normale döndüğünü bildirdi. Hatay’da da kritik noktalara elektrik veriliyor.

Enerjisa deprem bölgesinde 4 ilde enerji arzını sağladı

Enerji Günlüğü - Enerjisa, Toroslar bölgesinde depremden etkilenen 4 ilde faaliyetlerin normale döndüğünü bildirdi. Hatay’da da kritik noktalara elektrik veriliyor. 

Deprem felaketinin yaşandığı 10 ilin 5’inde hizmet veren Enerjisa Enerji AŞ [ENJSA]; Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerinde dağıtım şebekeleri ve jeneratörler aracılığıyla enerji arzının yeniden düzenlenerek normal faaliyetlere dönüldüğünü, Hatay'da ise hastaneler, havalimanı, toplu konutlar, sokak aydınlatmaları gibi tüm kritik noktalara elektrik verildiğini duyurdu. 

Şirket açıklamasında operasyonel faaliyetler ve şebeke envanterinin ilgili düzenlemeler ve sigorta mekanizmaları tarafından güvence altında olduğu belirtildi ve Enerjisa Enerji çalışanı 15 kişinin de deprem felaketinde hayatını kaybettiği bildirildi. 

Açıklamada “Faaliyet gösterdiğimiz beş ilin de aralarında bulunduğu Toroslar bölgesinde, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu trajik depremlerde hayatını kaybeden 15 çalışanımız da dahil olmak üzere hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımız için tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada elektrik faturalarının geç ödenmesi ile ilgili kararın, düzenleyici kurum Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından açıklanmasının beklendiği; elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi ile ilgili yatırımların da mevzuat içinde net olarak tanımlandığı kaydedildi. Şirket, depremden kaynaklanan ilave sorumluluklara rağmen, 2023 yılı planındaki iş sonuçlarında bir değişiklik yapılmasının öngörülmediği belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler