1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kahramanmaraş’taki Termik santralde üretim tekrar başlayacak

Kahramanmaraş’taki Termik santralde üretim tekrar başlayacak

Elektrik Üretim AŞ tarafından işletilen ve depremden zarar gören Kahramanmaraş'taki Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Pazartesi gününden itibaren bakım onarım çalışmaları başlayacak.

Kahramanmaraş’taki Termik santralde üretim tekrar başlayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremde zarar gören Afşin Elbistan Termik Santrali'nin B ünitesinin gelecek hafta itibarıyla kısmen çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremde zarar gören Afşin - Elbistan Termik Santrali’ni incelediklerini ve son durumuna ilişkin bilgi aldıklarını açıkladı. Dönmez, “Santralin en kısa zamanda yeniden enerji üretecek hâle gelmesi için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki pazartesiden itibaren Afşin-B santralimizde ilk etapta bakım onarım ve teknik personel olmak üzere kısmen çalışmaya başlayacaklar” açıklamasında bulundu. 

Afşin Elbistan A Termik Santrali'nde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Dönmez, Afşin Elbistan Termik Santrali'nin B ünitesinin gelecek hafta itibarıyla kısmen çalışmaya başlayacağını belirtti. Adana’da bulunan Tufanbeyli Termik Santralinde ise herhangi bir sorun olmadığını ve işletilmeye devam edildiğini kaydettti. 

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu da depremden etkilenen bölgelere elektrik verebilmek adına Afşin Elbistan Termik Santralinde üretimin tekrar başlaması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kahramanmaraş’ta bulunan 1360 MW kurulu gücündeki Afşin - Elbistan A Termik Santrali ve EÜAŞ tarafından işletilen 1440 MW kurulu gücündeki Afşin - Elbistan B Termik Santralinde çalışmalar deprem nedeniyle durmuş durumda. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler