1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Deprem bölgesinde elektrik ihtiyacı için elektrikli araçlar devrede

Deprem bölgesinde elektrik ihtiyacı için elektrikli araçlar devrede

Doğan Trend Otomotiv, ilk aşamada 20 adet elektrikli SUV’unu, mobil jeneratör olarak kullanılması için deprem bölgesine yola çıkarmaya hazırlanıyor.

Deprem bölgesinde elektrik ihtiyacı için elektrikli araçlar devrede

Enerji Günlüğü - Araçtan araca şarj fonksiyonu olarak bilinen V2L (Vehicle to Load) teknolojisine sahip elektrikli MG modelleri, deprem bölgesinde aydınlatmaya ve ısıtmaya olan ihtiyacı karşılamak için mobil jeneratör görevi üstlenecek.

İngiliz Otomobil Markası MG’yi Türkiye’de temsil eden Doğan Trend Otomotiv, deprem bölgesinde ısınma ve elektrik ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olmak için elektrikli araçlarını devreye sokuyor. Türkiye Elektrikli Hibrid Araçlar Derneği - TEHAD, araçtan araca şarj fonksiyonu olarak bilinen V2L (Vehicle to Load) teknolojisine sahip elektrikli MG modellerinin, deprem bölgesinde aydınlatmaya ve ısıtmaya olan ihtiyacı karşılamak için mobil jeneratör görevi üstleneceğini açıkladı. 

ARAÇLAR AVRUPA YOLUNDAN DÖNDÜ

V2L teknolojisine sahip MG’nin yeni elektrikli modelleri Avrupa ülkelerine doğru yola çıkmışken, MG’nin üst düzey yönetiminin talimatı ile araçlar hızla Türkiye’ye gönderildi. Doğan Trend Otomotiv, ilk aşamada 20 adet elektrikli SUV’unu, mobil jeneratör olarak kullanılması için deprem bölgesine yola çıkarmaya hazırlanıyor. Daha fazla sayıda araç Türkiye`ye ulaştıkça, ihtiyaç olan noktalara gönderilmeye devam edilecek.

Bir ucu otomobile bağlanan ve diğer ucunda üçlü priz bulunan özel kablosu sayesinde bir otomobil 70 kilowatt saat elektrik enerjisi sağlayabiliyor. V2L kablosunun takılması ile jeneratöre dönüşen otomobiller, bir ailenin temel ihtiyaçlarını 1 ay boyunca karşılayabiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler