1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Deprem bölgesine doğal gaz sağlanıyor

Deprem bölgesine doğal gaz sağlanıyor

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, deprem sonrası durdurularak kontrol edilen petrol üretim çalışmalarının 4 kuyu dışında yeniden üretime başladığını açıkladı.

Deprem bölgesine doğal gaz sağlanıyor

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesindeki il ve ilçe merkezlerindeki hasarlı bölgeler, yoğun hasarlı bölgeler ve hasarlı yapılar dışında binalara kadar doğal gazın ulaştırıldığını açıkladı. 

Türkiye Petrolleri AO (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğünde açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremler sonrası petrol üretim faaliyetlerinin kontrol amaçlı durdurulduğunu anımsatarak, 290 kuyudan 286'sının tekrar üretime alındığını, kalan 4 kuyuda incelemelerin ve yeniden işletmeye alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“ELEKTRİK VE GAZ SAĞLANIYOR”

Ayrıca elektrik iletim ve dağıtımda çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirten Dönmez, sadece hasarlı bölgelerde ve hasarlı yapılarda elektrik arzı sağlanamadığını ifade etti. 

Dönmez, doğal gazda da hasarlı bölgeler, yoğun hasarlı bölgeler ve hasarlı yapılar dışında binalara kadar doğal gazın ulaştığını kaydederek, “Vatandaşlarımız binasında elektrik ya da doğal gaz arzı yoksa elektrik için Alo 186, doğal gaz için de Alo 187'yi aramak suretiyle teknik ekiplerimizi çağırabilirler, ekiplerimiz de dairedeki iç tesisatı kontrol etmek suretiyle herhangi bir sorun olmadığında gaz veya elektrik arzını sağlamış olacaklar” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler