1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde elektrik faturası işlemleri donduruldu

Deprem bölgesinde elektrik faturası işlemleri donduruldu

EPDK deprem bölgesindeki elektrik abonelerinin tahakkuk, tahsilat ve borçlara ilişkin işlemlerini dondurdu. Biriken borçlar da Haziran’dan itibaren gecikme zammı olmadan ve taksitle ödenecek.

Deprem bölgesinde elektrik faturası işlemleri donduruldu

Enerji Günlüğü - EPDK deprem bölgesindeki elektrik abonelerinin tahakkuk, tahsilat ve borçlara ilişkin işlemlerini dondurdu. Biriken borçlar da Haziran’dan itibaren gecikme zammı olmadan ve taksitle ödenecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), deprem felaketinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki faal veya kullanılabilir durumda olan elektrik abonelerinin sayaç okuma işlemleri ile tahakkuk ve tahsilat işlemleri 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelendi. 

Bu süre içinde ertelenen ve birikecek olan elektrik faturalarının toplam tutarı, 2023 Haziran döneminden itibaren gecikme zammı uygulanmadan ve 6 eşit taksitte ödenecek. 

Depremlerin gerçekleştiği 06 Şubat 2023’e kadar tahakkuk eden ancak tahsil edilemeyen elektrik borçlarına ilişkin bazı işlemler de ertelendi. Buna göre ikinci bildirim işlemleri, güvence bedelinden mahsup işlemleri, elektrik kesme işlemleri, sözleşme fesih işlemleri ve yasal takip işlemleri ile bunlara ilişkin bildirim işlemleri de 31 Mayıs 2023’e kadar (bu tarih dahil) yürütülmeyecek. 

Bu arada herhangi bir nedenle elektriği kesilmiş olanların elektriği de talep edilmesi halinde, ödeme şartı aranmaksızın açılacak.

Erteleme kapsamı dışında bırakılan aboneler ise aşağıdaki gibi listelendi.

  • İletimden bağlı elektrik tüketicileri
  • Orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicileri
  • Orta gerilimden bağlı kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone grubundaki elektrik tüketicileri 
  • Kamu tüzel kişiliğini haiz aboneler
  • Genel aydınlatma aboneleri.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler