1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Afet bölgesinde doğalgaz faturaları sonra ödenecek

Afet bölgesinde doğalgaz faturaları sonra ödenecek

Deprem bölgesindeki doğalgaz aboneleri için fatura ve tahsilat işlemleri geçici olarak durduruldu. Doğalgaz dağıtım şirketleri de 08 Mayıs 2023’e kadar bazı yükümlülüklerinden muaf olacaklar.

Afet bölgesinde doğalgaz faturaları sonra ödenecek

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesindeki doğalgaz aboneleri için fatura ve tahsilat işlemleri geçici olarak durduruldu. Doğalgaz dağıtım şirketleri de 08 Mayıs 2023’e kadar bazı yükümlülüklerinden muaf olacaklar. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal kararı alınan ve/veya afet bölgesi ilan edilen bölgelerde faaliyet gösteren doğalgaz dağıtım şirketlerinin, bazı yükümlülüklerini, olağanüstü hal süresi boyunca erteledi. 

Erteleme kararı doğalgaz dağıtım şirketlerinin acil müdahale, bakım onarım, kaçak arama, acil 187, çağrı merkezi, müşteri şikayet başvuru süreçleri ve gaz açma işlemlerini kapsamayacak. 

EPDK aynı kararında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki tüm doğalgaz konut aboneleri ile yıllık tüketimi 100.000Sm3 ve altında olan diğer tüm tüketicilerin sayaç okuma işlemleri; acil müdahale gereği yapılan kesintiler dışındaki kesintiler ve bu kesintilere ilişkin bildirimler ile fatura tahakkuk ve tahsilat işlemlerini 31 Mayıs 2023 tarihine kadar erteledi. 

Erteleme boyunca birikecek olan fatura bedelleri, 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren ve gecikme zammı uygulanmadan 6 eşit taksitte ödenebilecek. 

Borçtan dolayı doğalgazı kesilmiş olan aboneler ise talepte bulunurlarsa, ödeme şartı söz konusu edilmeden doğalgaz almaya devam edecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler