1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Afet bölgesindeki dağıtım şirketleri bazı işlerden muaf olacak

Afet bölgesindeki dağıtım şirketleri bazı işlerden muaf olacak

Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketleri, 08 Mayıs 2023’e kadar bazı yükümlülüklerinden muaf tutulacak.

Afet bölgesindeki dağıtım şirketleri bazı işlerden muaf olacak

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketleri, 08 Mayıs 2023’e kadar bazı yükümlülüklerinden muaf tutulacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal kararı alınan ve/veya afet bölgesi ilan edilen bölgelerde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerini, 08 Mayıs 2023 tarihine kadar bazı yükümlülüklerinden muaf tuttu. 

Buna göre olağanüstü hal ve/veya afet bölgesi ile sınırlı olmak kaydıyla elektrik dağıtım şirketleri aşağıdaki yükümlülüklerinden 08 Mayıs’a kadar muaf olacaklar.  

  • Kalite Yönetmeliği kapsamındaki tedarik sürekliliği, teknik ve ticari kalite yükümlülüklerine ilişkin kayıt oluşturma, bildirim, raporlama ve tazminat ödeme yükümlülükleri.
  • Kalite Yönetmeliği kapsamındaki kullanıcı teçhizat hasarlarına ilişkin başvuruların değerlendirme süreleri ve tazminat ödeme yükümlülükleri.
  • Bağlantı ve Sistem Kullanımı Yönetmeliği kapsamındaki bağlantı görüşünün verilmesi ve bağlantı taleplerinin karşılanmasıyla ilgili sürelere ilişkin yükümlülükler.
  • Dağıtım Sistemi Yönetmeliği kapsamındaki uzaktan ölçme ve/veya kontrol sistemlerini kurma ve işletme yükümlülükleri ile kullanıcı hizmetleri merkezi kurma yükümlülüğü.
  • Dağıtım Sisteminin teknik Kalitesine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamındaki teknik kalite ölçüm yerlerinin belirlenmesi, teknik kalite ölçümlerinin yapılması ve ölçüm sonuçlarının raporlanmasına ilişkin yükümlülükler.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler