1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesindeki tesislere yükümlülük istisnası

Deprem bölgesindeki tesislere yükümlülük istisnası

Deprem bölgesinde olup frekans kontrolü hizmetine katılan tesisler 06 ver 07 Şubat 2023 günleri için yükümlülükten muaf sayılacak. Reaktif güç yükümlüsü tesisler de Şubat 2023 dönemi yükümlü sayılmayacak.

Deprem bölgesindeki tesislere yükümlülük istisnası

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesinde olup frekans kontrolü hizmetine katılan tesisler 06 ver 07 Şubat 2023 günleri için yükümlülükten muaf sayılacak. Reaktif güç yükümlüsü tesisler de Şubat 2023 dönemi yükümlü sayılmayacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) , deprem felaketinin etkili olduğu illerde işletmede olan ve Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği hükümleri uyarınca primer frekans kontrolü ve sekonder frekans kontrolü hizmetine katılmakla yükümlü olan üretim tesislerinin, bu hizmetlere ilişkin yükümlülüklerinden 06 Şubat 2023 ve 07 Şubat 2023 tarihleri için muaf tutulacağını bildirdi. 

Benzer şekilde bu şehirlerde işletmede olan ve reaktif güç destek hizmetine katılmakla yükümlü olan üretim tesisleri de bu hizmete ilişkin yükümlülüklerinden Şubat 2023 dönemi boyunca muaf tutulacaklar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler