1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde elektrik fatura kesimleri başlıyor

Deprem bölgesinde elektrik fatura kesimleri başlıyor

Deprem bölgesinde 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk/tahsilat yapılmayan tüketimlere ait bedeller görevli tedarik şirketleri tarafından faturalandırılarak 6 ay taksitlendirilecek. 

Deprem bölgesinde elektrik fatura kesimleri başlıyor

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesindeki dağıtım şirketleri tarafından sayaç okuma işlemleri 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla yeniden başlayacak. 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder), deprem felaketinin yaşandığı bölgede elektrik faturalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya, Gaziantep (Nurdağı ve Osmaniye) il ve ilçelerinde; faal ve kullanılabilir durumda olan orta gerilimden bağlı sanayi ve ticarethane abone grupları hariç, diğer tüm abone gruplarında 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk/tahsilat işlemlerinin yapılmadığı hatırlatılarak, yapılan yasal düzenlemeler kapsamında deprem bölgesindeki dağıtım şirketleri tarafından sayaç okuma işlemlerinin 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla yeniden başlayacağı belirtildi. 

Açıklamaya göre, 1 Haziran 2023 itibariyle bu süredeki toplam elektrik tüketimine esas fatura bedelinin gecikme zammı ve faizi olmaksızın 6 ay taksitlendirilmesine karar verildi. 

Elder yaptığı açıklamada, bölgede hizmet veren görevli tedarik şirketlerinin SMS, çağrı merkezi araması ve bunun gibi iletişim kanalları üzerinden tüketicileri konuyla ilgili bilgilendirmek üzere ilgili çalışmalarını sürdürmekte olduklarını da ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler