1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 4 il ve 2 ilçede elektrik ve doğalgaz ödemeleri ertelendi

4 il ve 2 ilçede elektrik ve doğalgaz ödemeleri ertelendi

Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçede elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatı, 31 Mayıs 2023 sonrasına ötelendi.

4 il ve 2 ilçede elektrik ve doğalgaz ödemeleri ertelendi

Enerji Günlüğü - Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçede elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatı, 31 Mayıs 2023 sonrasına ötelendi.

Deprem felaketinden etkilenen bazı illerde vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili tahakkuk ve tahsilat işlemleri, 6974 sayılı ve 20 Mart 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca ertelendi. Karar 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren yürürlükte sayılacak ve kamu tüzel kişilikleri ile genel aydınlatma aboneleri karar kapsamının dışında kalacak. 

Buna göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan vatandaşların elektrik tüketimiyle ilgili tahakkuk ve tahsilat işlemleri, 31 Mayıs 2023 tarihine (dahil) kadar ertelendi. Ertelenen faturalar, 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı uygulanmaksızın, 6 eşit taksitle ödenecek. 

Tedarik şirketleri bu kapsamdaki erteleme uygulamasını herhangi bir başvuruya gerek olmadan yürütecek. Ertelemenin finansman maliyeti ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak. 

Bu konuda faal veya kullanılabilir durumda olan iletimden bağlı elektrik tüketicileri; orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicileri ve orta gerilimden bağlı kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone gruplarındaki elektrik tüketicileri kapsam dışında tutulacak.

DOĞALGAZ TAHSİLATLARI DA ÖTELENDİ

Karar uyarınca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde aboneliği bulunan meskenler ile yıllık tüketimi 100.000Sm3 ve altında olan abonelerin doğalgaz faturaları da 31 Mayıs 2023’e (dahil) kadar ertelendi. 

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin de Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) ödemeleri gereken tutarların erteledikleri faturaların toplamı kadarı, erteleme süresi boyunca ötelenecek. Dağıtım şirketleri bu tutarları öteleme sonrasında eşit 6 taksit halinde ödeyecekler. Dağıtım şirketlerine tanınan bu hakla ortaya çıkacak finansman maliyeti de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler