1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

Afet bölgesi veya Olağanüstü hal kapsamındaki şehirlerde elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin avans ödemelerine erteleme getirildi.

EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

Enerji Günlüğü - Deprem nedeniyle afet bölgesi veya olağanüstü hal kapsamına alınan şehirlerde elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin avans ödemelerine erteleme getirildi.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin ödemekle yükümlü bulundukları avans ödemelerini, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar erteledi. 

OHAL veya afet bölgesi kapsamındaki illerde avans ödemeleri için daha öce de erteleme yapılmıştı. Erteleme uygulamasından üretim lisansı sahibi şirketler, dağıtım lisansı sahibi şirketler, görevli tedarik şirketleri, organize sanayi bölgelerinin doğrudan veya dolaylı olarak ortak olduğu tedarik şirketleri ve şirket merkezi OHAL veya afet bölgesinde olan tedarik şirketleri yararlanacaklar. 

Erteleme uygulaması 08 Mayıs 2023 tarihinden itibaren 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak ve avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler