1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa gaz depolama kapasitesini arttıracak

Avrupa gaz depolama kapasitesini arttıracak

AB, Rusya’ya bağımlılığını azaltmak amacıyla gelecek kıştan önce doğal gaz stoklarını iki katına çıkaracak.

Avrupa gaz depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), önümüzdeki kışa kadar üye ülkelere asgari gaz depolama yükümlülükleri getirerek depolama kapasitesini iki kat arttıracak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından Rusya’ya doğal gaz bağımlılığını azaltmak için harekete geçen Avrupa Birliği (AB), doğal gaz stoklarını gelecek kıştan önce iki katına çıkarma planı ortaya koydu. Plana göre, her üye ülke için minimum doğal gaz depolama yükümlülüğü getirilecek.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Avrupa'nın Rus gazına bağımlılığını azaltmak için yeni tedarik kaynakları bulma ihtiyacı kapsamında dün 10 maddelik bir plan açıklamıştı. Maddeler arasında gaz depolama sisteminin güçlendirilmesi de bulunuyordu.

“PİYASA İSTİKRARINI ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKENİN ELLERİNE BIRAKAMAYIZ”

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson AB Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, AB'nin enerji piyasalarının istikrarını veya enerji seçimlerini üçüncü bir ülkenin ellerine bırakmaya devam edemeyeceğini vurguladı. 

Rusya hali hazırda AB'nin gaz ihtiyacının yüzde 39'unu karşılıyor. Gazprom, Almanya, Avusturya ve Hollanda'da gaz depolarının neredeyse üçte birini kontrol ediyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler