1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa yeraltı gaz stoklarının beşte dördü kullanıldı

Avrupa yeraltı gaz stoklarının beşte dördü kullanıldı

Gazprom, Avrupa'da bulunan yer altı depolama tesislerindeki doğal gazın yüzde 80’inin şimdiden kullanıldığını açıkladı.

Avrupa yeraltı gaz stoklarının beşte dördü kullanıldı

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın yer altı depolama tesislerinde bulunan doğal gazın beşte dördü şimdiden kullanılmış durumda.  

Rus kamu enerji şirketi Gazprom yazılı bir açıklama yaparak, Gas Infrastructure Europe verilerine göre Avrupa'daki yer altı depolama tesislerine pompalanan doğal gazın beşte dördünün şimdiden kullanıldığını bildirdi. Açıklamada, Avrupa'daki yer altı depolama tesislerindeki doğal gazın yüzde 80,3’ünün (38,4 milyar m3) 29 Ocak tarihi itibariyle çekilmiş durumda olduğu ifade edildi. 

Açıklamaya göre, 29 Ocak 2022 tarihi itibariyle Avrupa'daki yer altı depolama tesislerindeki gaz miktarı da bir önceki yıla göre yüzde 27,3 daha az. Bu da 14,4 milyar metreküp gaza tekabül ediyor.

11 Ocak 2022 tarihlerinde Avrupa'daki yer altı depolama tesislerindeki doğal gaz hacminin bu güne kadar kaydedilen en düşük hacim olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 29 Ocak’ta doğal gaz rezervinin bu güne kadar kaydedilen en düşük düzeyin 2,7 milyar m3 altında olduğu kaydedildi. 

Gazprom ayrıca Ukrayna’daki yer altı depolama tesislerindeki doğal gaz hacminin de bu güne kadar kaydedilen en düşük hacim olduğunu belirtti. Stoklardaki gaz hacminin bir önceki yıla göre yüzde 46 düşerek, 29 Ocak itibariyle 11,5 milyar m3’e gerilediği ifade edildi. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler